Mir-Methode

MIR-Methode®: een unieke zelfhelingsmethode die de oorzaken van je klachten aanpakt!”
De naam ‘MIR’ staat voor Mentale en Intuïtieve Reset.

Wat is de MIR-Methode®?

De MIR-Methode is een zelfhelingsmethode, bedoeld voor mensen met emotionele en/of lichamelijke klachten die daar zelf verandering in aan willen brengen.

Wanneer je merkt dat het smeren van crèmes of het slikken van medicijnen niet langer werkt, is heb je de mogelijkheid om de oorzaak van je klachten aan te pakken.

De MIR-Methode zorgt ervoor dat je lichaam en/of geest een complete schoonmaak krijgt, waardoor alles als het ware ge-reset wordt naar je werkelijke oorsprong en je ‘weer met een schone lei’ gaat beginnen. De MIR-Methode is in 2009 ontwikkeld door Mireille Mettes  uit verschillende alternatieve geneeswijzen. De MIR-Methode is zodanig ontwikkeld dat je zelfstandig deze toe kan passen, onafhankelijk van therapeut of coach, om je te ontdoen van eventuele ballast welke aanwezig kan zijn.

Het uitvoeren van de MIR-Methode neem niet meer dan 2 minuten per dag in beslag. Het enige dat je benodigd, is een gezonde dosis doorzettingsvermogen om het minimaal 4 weken vol te houden. De meeste mensen vinden dit niet moeilijk, omdat ze ervaren dat er van alles gebeurd en hierdoor ook reeds verbetering zien.

Kinderen en dieren reageren sneller op de MIR-Methode dan volwassenen. De natuurwetten waarvan gebruik wordt gemaakt, werken bij ieder mens en dier. De intensiteit van ervaringen verschilt per persoon.
Middels de MIR-Methode worden de natuurwetten zodanig geprikkeld dat je zowel lichamelijk als emotioneel geraakt wordt. De MIR-Methode zorgt er namelijk voor dat het zelfhelende vermogen van het lichaam wordt geactiveerd.  Zoals eerder genoemd , de MIR-Methode kun zelfstandig en je eigen veilige omgeving uitvoeren. Je zult verbaasd zijn hoe effectief het is.

De MIR-Methode bestaat uit 9 stappen

De 9 stappen van de MIR-Methode hebben o.m. betrekking op het optimaliseren van de zuurgraad in je lichaam, het ontgiften van toxische stoffen en het in evenwicht brengen van je hormoonstelsel. Tegelijkertijd werk je aan het aanvullen van belangrijke voedingsstoffen en het vervullen van allerlei basisbehoeften. Zo ontstaat er meer rust in je hoofd, in je hart en heb je ruimte gecreëerd om invulling te geven aan je levensmissie.

Veel mensen willen hebben behoefte aan begeleiding bij de 9 stappen van de MIR-methode. Een MIR-therapeut begeleidt mensen door de 9 stappen heen en tijdens deze 9 stappen en ook daarna wordt er actief gecoacht.
De MIR-methode is een effectieve methode, welke werkt met 9 zinnen die middels het aaien over je hand uitspreekt. Door het stimuleren van de handhuidzenuwen en gelijkertijd de teksten te zeggen, vindt er lichamelijk en emotioneel een reset plaats. Zelf ben ik getuige van zeer mooie resultaten middels deze techniek, maar ook ervaringen van anderen kunt u nalezen op: www.mirmethode.nl

Hierop is een instructie video te zien, hoe je de MIR-methode voor jezelf kunt gebruiken.

Onderstaand de 9 zinnen, die je 2x per dag, 4 weken lang, met aaien over je hand 3x kunt zeggen:

1. Zuurgraad optimaliseren

2. Detox alle toxische belasting

3. Vader loskoppelen
Moeder loskoppelen

4. Meridianen zuiveren

5. Alle tekorten aanvullen

6. Hormoonstelsel in evenwicht brengen

7. Basisbehoeften aanvullen

8. Chakra’s en aura optimaliseren

9. Missie verduidelijken

Bij een heftige reactie of als men denkt dat men heftig kan reageren, begin alléén met stap 5 en 7, gedurende 2 weken. Doe dit ook als je strikt medicijngebruik hanteert (bijvoorbeeld bij diabetes, ziekte van Parkinson, schildklieraandoeningen of wanneer je anti-depressiva gebruikt).  Mocht u een behandelde arts hebben breng haar of hem op de hoogte dat je met een zelfhelingsmethodiek werkt.
De toegevoegde waarde van een MIR-therapeut is dat hij je helpt om samen met jou te kijken naar achterliggende oorzaken en details van je klachten om effectiever door je helingsproces te gaan.. Mensen gaan dan nog sneller door hun helingsproces heen.

KINDER-MIR

Voor kinderen is er een speciale uitvoering van de MIR-methode. De zinnetjes zijn een soort ‘vertaling’ van de volwassen MIR. Ze kunnen echter ook door volwassenen gebruikt worden om het ‘innerlijk kind’ te helen.

De kinder-MIR wordt bijvoorkeur minimaal 1 x per dag, gedurende 2 weken toegepast.

De kinderen kunnen het ‘dansje’ doen, volwassenen ook, maar het kan ook uitgevoerd worden als de volwassen-MIR met aaien over de hand. Echter, met de bewegingen erbij werkt het krachtiger.

Op www.mirmethode.nl/kindermir/ staat een instructievideo.

Kinder-MIR

1. Ik heb een zonnetje in mijn buik.
2. Dat zonnetje maakt me schoon.
3. Ik ben nu een stralend zonnetje.
4. Ik zie duizenden andere lichtjes om me heen.
5. Samen zijn we nu een regenboog.
6. Ik kies daaruit mijn eigen kleuren.
7. Mijn papa heeft zijn eigen kleuren.
8. Mijn mama heeft haar eigen kleuren.
9. Ik heb mijn eigen kleuren.
10. Mijn kleuren wijzen mij de weg.
11. Ik stap van kleur naar kleur.
12. En kom nu op mijn eigen plek.

De jongeren-MIR

Op www.mirmethode.nl/jongerenmir/ staat een instructievideo
Voor jongeren is er een speciale uitvoering van de MIR-methode. Het is een rapversie en een jonge uitvoering van de volwassen-MIR. Ze kunnen echter ook door volwassenen gebruikt worden om het ‘jongere in zich ‘ te helen.

De jongeren-MIR wordt bijvoorkeur minimaal 1 x per dag, gedurende 2 weken toegepast.

De jongeren kunnen de rapversie doen, volwassenen ook, maar het kan ook uitgevoerd worden als de volwassen-MIR met aaien over de hand. Echter, met de bewegingen erbij werkt het krachtiger.

De Jongeren-MIR

1. Ik ben die ik ben, en dat is wat het is.
Ik ben die ik ben. Respect is wat ik mis.

2. Ik wil mijn waarheid leven met een schoon lijf en een schoon hoofd.
Ik ben die ik ben. Ik wil niet meer verdoofd.

3. Ik wil dansen, ik wil leven. I want to shine!
Ik ben die ik ben. Laat mij mezelf maar zijn.

4. Ik ben mijn vader niet. Ik ben mijn moeder niet.
Ik ben mijn eigen-Wijze zelf. Die ballast hoef ik niet.

5. Mijn gevoelsleven is aardig in de war.
Iedereen kent de waarheid, maar we liegen naar elkaar.

6. Ik ben gemaakt voor liefde. Spreek nou ‘s oprecht!
Dat is mijn verlangen, mijn geboorterecht!

7. Ik heb de power, samen met de anderen.
Om heel die rare wereld pijlsnel te veranderen.

8. Wij moeten vrij, het duurt al veel te lang.
We zijn die we zijn. Wees maar niet bang.

9. Vertrouw maar op ons. We komen eraan.
Wij weten wel hoe. Laat ons onze gang maar gaan. Laat ons onze gang maar gaan!

De Baby-MIR

De Baby-MIR is ontwikkeld door Marline Wieggers-Schreuder in samenwerking met Mireille Mettes. Zij is gezondheidszorgpsycholoog, orthopedagoog, Journeytherapeut en MIR-Methode therapeut.
De ‘Baby-MIR’ is de babyversie van de MIR-Methode. Het bestaat uit een liedje dat je zingt voor je baby. Ondanks de eenvoud, heeft het een diepe doorwerking.
De Baby-MIR helpt een baby om zich welkom en veilig te voelen op aarde. En in een vroeg de stadium negatieve ervaringen en emoties te kunnen los te laten en contact met zijn of haar ware aard in stand te houden.

Volwassenen kunnen de Baby-MIR doen om ervaringen te helen uit hun babytijd en weer liefde en zachtheid in zich toe te laten.
MIR-Methode voor baby’s,

De Baby-MIR

(Zingen op de melodie van Vader Jacob, elke regel 2x.)

Lief mooi kindje,
uit het Licht,
kom je nu op aarde.
Straal jouw Licht!

Jij bent veilig,
in jouw lijf.
Voel maar wat je voelt daar.
Jij bent jij!

Jij mag blij zijn.
Laat maar los,
dat wat niet van jou is.
Jij bent vrij!

.