Massage voor vrouwen

Waarom een massage?

Je hebt een drukke baan, waarbij overwerken meer regelmaat dan uitzondering is. Je agenda puilt uit van de afspraken en de to-dolijstjes. Of je hebt heel veel zorg voor je gezin of familie. Soms weet je niet meer hoe het is om ontspannen te zijn. Kortom: je bent razend druk.

Hard toe aan tijd voor jezelf? Laat de spanningen van alledag van je afglijden tijdens een overheerlijke massage en geniet van een ware ontspanning.

In onze cultuur zijn we geremd in ons aanrakingsgedrag. Op een warme en respectvolle manier aangeraakt worden is echter een basisbehoefte van ieder mens. Voor een baby die niet voldoende gestreeld en geknuffeld wordt, kan dit op korte en langere termijn vervelende gevolgen hebben. Ze ontwikkelen minder weerstand tegen ziekten, hebben minder goed contact met hun eigen lichaam, hebben eet- en slaapproblemen, zijn vaak hyperactief of juist stil en verlegen en laat zindelijk. Op latere leeftijd kan dit uiten in hoofdpijn, maagpijn en koude voeten. Ook kunnen er bij volwassenen lage rugklachten, hartklachten, reuma en dementie ontstaan.

Lichamelijk contact werkt preventief tegen stress. Op oudere leeftijd is massage een manier om stress te bestrijden, waarbij het niet uitmaakt of deze het gevolg is van lichamelijke, geestelijke of emotionele overbelasting.

In vele culturen was en is masseren iets wat bij het dagelijks leven hoort. In het Romeinse Rijk was het geven van onderlinge massage bij volwassenen, vooral bij mannen, een heel gewone zaak. Het christendom zag dit als een heidense gewoonte, waardoor de Romeinse badhuizen in onbruik raakten. In landen in het Verre Oosten is onderlinge massage nog steeds heel gebruikelijk.

Heel langzaam komt het besef van het belang van massage voor de gezondheid weer terug.

Massage is een manier om je lichaam (weer) te voelen en hiervan te genieten. Van het aangeraakt en geraakt worden, zowel lichamelijk, geestelijk als emotioneel. Het brengt lichaam en geest in balans en geeft daarmee rust en ontspanning. Massage brengt je dichter bij jezelf, bij wat je voelt en ervaart diep in je. Het verhoogt je lichaamsbewustzijn en geeft je de mogelijkheid om naar je lichaam te luisteren. Je lichaam heeft je zoveel te vertellen.

Energetische massage:

Tijdens een energetische massage ligt de intentie op het bewust worden van de energiestroom in het lichaam. Evenwicht is de essentie van een gezond leven. Toch gebeurt het regelmatig dat de mens uit evenwicht raakt waardoor de energiebeweging onderbroken is. Middels deze massage kan men zich bewust worden van de energiestroming.

Energetische massage kan o.a. ondersteuning bieden bij mensen die:
• Stress of spanning in hun lichaam ervaren,
• In het hoofd zitten en veel denken,
• Weinig of geen energie hebben c.q. ervaren om iets te ondernemen.

Tijdens een energetische massage ligt de intentie op het bewust worden van de energiestromen in het lichaam. De essentie van gezond leven is evenwicht. Toch gebeurt het met regelmaat dat de mens uit evenwicht raakt waardoor de energiebeweging onderbroken wordt. Door deze massage kan men bewust ervaren hoe het met de energie is op dat moment.

Energetische massage is een zachte vorm van massage. Deze wordt in een vriendelijke, warme, rustgevende en maar vooral veilige omgeving gegeven.

Middels het masseren van de energiepunten (chakra’s) van het lichaam, worden de geblokkeerde energiebanen weer vrijgemaakt, zodat de energie weer vrijelijk. Het gevolg kan zijn dat energieker voelt, meer rust ervaart en van ongestoorde nachtrust kan genieten.

Na de massage is het belangrijk om het kalm aan te doen en veel water te drinken. Het water dient ervoor om de afvalstoffen die vrijkomen tijdens en na de massage goed af te voeren. Uitwerking van een massage kan voor iedereen anders zijn, de een is moe, de ander is emotioneel of het kan gebeuren dat je een beetje fysieke klachten ervaart zoals bijvoorbeeld hoofdpijn.

.