NLP

Wat is NLP?

NLP staat voor Neuro-Linguistisch Programmeren en betekent:
Door middel van taal uw brein op een positieve manier beïnvloeden.

NLP is onder andere door Richard Bandler ontwikkeld.
Richard Bandler gaat ervan uit dat elk gedrag een bepaalde structuur heeft die in de brein is opgeslagen. Aangezien gedrag voor een heel groot deel onbewust is wordt vaak hetzelfde gedrag gebruikt. Het brein heeft het patroon vastgezet in het onderbewustzijn. Het brein doet namelijk alleen wat hij heeft geleerd en maakt geen onderscheid tussen negatief en positief.

Via NLP kan je die patronen veranderen. Want wat eens heel goed werkte hoef nu niet mee goed te werken of kan zelfs tegenwerken. Richard Bandler heeft een aantal technieken ontwikkeld waarmee negatieve patronen kunnen worden doorbroken en worden vervangen door betere positieve patronen. Daardoor ontstaat er een nieuw structuur in je onderbewustzijn en daardoor logischerwijs ander gedrag.

Men is namelijk goed in zich niet goed voelen en slecht in zich goed voelen< Via NLP technieken kan men leren die negatieve gevoelens om te zetten naar positieve gevoelens. En wie wilt zich nu niet goed voelen.

NLP wordt ook gebruikt bij communicatie. Zowel innerlijke communicatie als communicatie met anderen.

Door NLP kun je effectiever communiceren. Ondere andere het overbrengen in de communicatie van wat je nu werkelijk bedoelt te zeggen.
Een belangrijke kenmerk van NLP is dat er doelgericht gewerkt wordt , er wordt niet gegraven in het verleden. Het goede van het verleden is dat het voorbij is.<


.